Sv. Loil dames viert feest na het behaalde kampioenschap in het afgelopen seizoen

De dagen worden weer langer en een fantastisch carnaval ligt achter ons. Dat betekent dat onze leden weer de spreekwoordelijke ‘wei’ in kunnen.  En wat is er leuker om de jeugd op zaterdag met plezier bezig te zien op het sportpark. Maar ook de kleedkamerhumor op de zondag bij onze senioren is iets om van te genieten.

Een ander positieve constatering is de ontwikkeling bij onze mini’s, waar wij nu al 20 kinderen in een veilige omgeving plezier kunnen bieden met het voetbalspelletje.

Wij willen alle jeugd van Loil en daarbuiten kennis willen maken met onze gezellige club. Leden tot 9 jaar hoeven geen contributie te betalen.  Kom dan ook gerust op zaterdagochtend om 09:00 uur samen met je dochter of zoon eens langs om te ervaren hoe gezellig dit voor de kinderen (en de ouders) is.

Niet alleen bij de jongste jeugd zien we een groei. Het is ook erg plezierig om te zien dat jonge ‘oud-leden’ de weg weer terug hebben gevonden naar de Korenakker. Zo heeft bijvoorbeeld Sv. Loil 4 inmiddels 21 spelende leden.. Zo kan niet iedereen kan elke zondag aanwezig zijn, vanwege andere verplichtingen en ook niet iedereen kan de volle 90 minuten volhouden. Dit zorgt juist voor een erg dynamisch team waar bovenal plezier voorop staat. Ook de diversiteit binnen dit team is mooi om te zien. Zo voetbalt het oudste lid van Sv Loil, Jan Wanders (60) samen met jongens als Bas Rutjes (17). Naast diversiteit aan leeftijd is er natuurlijk ook een verschil in capaciteit. Ook hiervoor geldt, mocht je deel willen uitmaken van één van de seniorenelftallen van Sv. Loil, dan heten wij jou van harte welkom om op donderdagavond om 19:30 uur mee te trainen. Of wil je juist als vrouw de gezelligheid ervaren van S.v Loil, dan kan dat op woensdagavond om 19:30 uur.

Naast deze groei zijn wij is Sv. Loil bezig met het verder uitwerken van een strategie om onder andere meer leden te werven. Willen wij bestaansrecht hebben en houden, zullen wij niet alleen als Sv. Loil ontwikkeling moeten laten zien, maar ook als dorp. Denk hierbij aan onder andere de school en het Hart van Loil. Daarom zijn wij de mogelijkheden aan het bekijken hoe wij meer mensen aan het dorp kunnen binden zonder dat je ook woonachtig in Loil bent.

Kortom allemaal mooie en spannende ontwikkelingen waar ik van overtuigd ben dat uiteindelijk wij als (Sv) Loil onze unieke positie kunnen blijven behouden.