Volgende week zaterdag, 21 september a.s., is het Wereld Alzheimer Dag. In de week hieraan voorafgaand zijn er trainingsbijeenkomsten in Didam en Nieuw-Dijk voor iedereen die wil leren (beter) om te gaan met iemand met dementie. Ook kunt u leren beter te reageren op iemand met dementie die u aanspreekt, bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen?
Daarnaast wordt er in deze week een bijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met dementie georganiseerd.Voor de trainingen Samen Dementievriendelijk is vooraf opgeven gewenst. De informatiebijeenkomst is vrij toegankelijk.
Informatiebijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met dementie
Joke Koers, verpleegkundige ouderenzorg in het Doktershuis, zal deze avond vertellen over de ondersteuning die zij geeft aan mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie. Zij gaat in gesprek met een mantelzorger en gaat in op de mogelijkheden die er zijn in Montferland.
Bent u mantelzorger van een naaste met dementie? Dan bent u van harte uitgenodigd. Deelname is gratis en voor koffie en thee wordt gezorgd.
Wanneer: Dinsdagavond 17 september 2019 van 19.30 tot 21.00 uur
Waar: Welcom, Albertusgebouw, Raadhuisstraat 3 in Didam
 
Trainingen Samen Dementievriendelijk
Samen Dementievriendelijk heeft de ´GOED-methode´ ontwikkeld, voor iedereen die bewust goed wil omgaan met mensen met dementie. In de training leren deelnemers goed omgaan met mensen met dementie, bijvoorbeeld op de markt, in de supermarkt of in een restaurant.
Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt de ´GOED-methode´ uitgelegd. Er wordt geoefend met praktische situaties die u alledag tegen kunt komen. Voor koffie en thee wordt gezorgd
De training wordt in Didam en Nieuw-Dijk gegeven.
Woensdagmiddag 18 september van 14.00 tot 16.30 uur
Waar: Welcom, Albertusgebouw, Raadhuisstraat 3
Opgave: info@welcom.nl
Donderdagavond 19 september van 19.00 tot 21.30 uur
Waar: Informatiepunt Nieuw-Dijk, De Meikever, Smallestraat 42
Opgave: infopuntnieuwdijk@gmail.com