Kontaktraad Loil kreeg onderstaande uitnodiging om mee te praten over het energieneutraal maken van onze gemeente. De gemeente Montferland nodigt iedereen uit om mee te praten.

Energieneutraal Montferland

Denk mee tijdens het Energiecafé op 14 november!

 Geachte heer, mevrouw,

Graag nodigen wij u uit voor het energiecafé. De gemeente Montferland wil samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen discussiëren en ideeën op doen voor de klimaatagenda. Montferland heeft als doel in 2030 energieneutraal te zijn. Het is de bedoeling dat vanaf 2030 alleen nog maar duurzame energie gebruikt wordt, die zoveel mogelijk wordt opgewekt in de eigen omgeving. Op deze manier dragen we samen bij aan een schone en duurzame wereld.
Om deze klimaat- en energiedoelstelling te behalen maakt Montferland een klimaatagenda voor een energieneutrale gemeente. Hierin staat wat nodig is om Montferland –burgers, bedrijven en maatschappelijke instellingen – energieneutraal te maken. Wind, zon en andere duurzame energiebronnen krijgen een plek  in deze agenda. Daarnaast is energiebesparing een van de belangrijke speerpunten.

Montferland wil de klimaatagenda graag met burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties vorm geven en organiseert daarom op 14 november 2017 een energiecafé. Deze avond staat in het teken van het verzamelen van ideeën en discussie. U bent van harte welkom in het Dorpshuis in Zeddam, Gerrit Varwijkplein 25. We starten om 19.30 uur en het duurt tot 21.30 uur.

Het programma ziet er als volgt uit:
19.00 uur       Inloop                        
19.30 uur       Welkom door Stef Harweg (gespreksleider)
19.35 uur       Waarom moeten we in actie komen door Arthur Hofstad (adviseur)
19.50 uur       Interview met wethouder Gerritsen, Bart Jan Krouwel (voorzitter Energiecoöperatie Montferland Klimaatneutraal) en een vertegenwoordiger van AGEM
   20.20 uur       Energie carrousel; kleine groepjes discussiëren over wat nodig is om energieneutraal te worden.
21.30 uur       Afsluiting en borrel
                       
Ik hoop u met u in gesprek te gaan op dinsdag 14 november.

Met vriendelijke groet

Walter Gerritsen

Wethouder duurzaamheid en milieu