Bibliotheek achterhoek
Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen enorm. Tijdens de Vaderweek van 16 t/m 22 november krijgen jonge kinderen in de bibliotheek een vouwschoen om samen met hun vader of opa in elkaar te knutselen. Daarna kunnen ze de schoen zetten bij de bibliotheek om in de week voor 5 december te komen kijken wat erin zit.
19 november – ’t Heerlijk Voorleesavondje
Sinterklaas is in het land, het is Vaderweek én donderdag 19 november is de Internationale Dag van de Man. Deze avond roept Vaders Voor Lezen alle vaders van Nederland op om hun baby, dreumes, peuter, kleuter of schoolkind minstens 15 minuten voor te lezen. Zo ervaren vaders hoe leuk het is om voor te lezen en hoe leuk hun kinderen het vinden. ’t Heerlijk Voorleesavondje is een moment om vaders in Nederland in beweging te krijgen. Nadat ze één keer een Heerlijk Voorleesavondje hebben gehad, zullen ze vaker gaan en blijven voorlezen.
We vragen alle vaders (en moeders) om op twitter of Facebook te laten zien dat ze meedoen aan ’t Heerlijk Voorleesavondje door berichten (en foto’s) te plaatsen met de hashtag #voorleesavondje, of een foto te posten op facebook.com/vadersvoorlezen.