Je kijkt er maanden weken naar uit, maar voor de meesten in Loil is de vakantie al weer (bijna) voorbij.

De leerlingen van de Daltonbasisschool St. Jozef hebben de schoollunch als start van het nieuwe schooljaar al weer op. Een heel schooljaar voor de boeg met hopelijk voor iedereen veel plezier en mooie resultaten op een school die de zaken prima voor elkaar heeft.
Doordat de school en de Kontaktraad zich te houden hebben aan de verscherping van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), zeg maar de privacywet, zullen vanaf dit jaar helaas weinig of geen foto’s  van de school via onze website, Facebook, Twitter, Instagram of het informatieboekje van de Kontaktraad gepubliceerd worden.

Onderhoudsploeg kerk en VUT- ploeg sportpark gaan gewoon door.
Een aantal activiteiten in ons dorp hebben deze zomer niet of nauwelijks stil gelegen. De onderhoudsploeg van de kerk en het kerkhof is gewoon door gegaan en ook de VUT- ploeg van de Sv. Loil heeft de zaak gewoon bijgehouden. Een compliment voor beide groepen, want het ‘Hart van Loil’ ligt er keurig verzorgd bij.
Ook de Open Tafel van het Senioren Platform Loil ging dankzij de inzet van de vrijwilligers in de vakantie gewoon door. Mooi om zo de samenhang in ons dorp te bevorderen!
Ondanks de droogte ligt, met dank aan vooral Henk Bles, ook het natuurgrasveld (het tweede veld) op sportpark de Korenakker er mooi groen bij. Waar veel sportverenigingen in Nederland een probleem hebben door de droogte, heeft Sv. Loil nu de luxe over een kunstgrasveld en een prima natuurgrasveld te beschikken.

Loilse schutters naar Europees Schutterstreffen in Leudal
Komend weekend nemen een groot aantal Loilse schutters deel aan het Europees Schutterstreffen in Leudal. Tijdens dit feest der verbroedering, dat eens in de drie jaar wordt gehouden, komen ± 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa elkaar.

Verschillende Loilse schutters hebben inmiddels hun koffers al gepakt om er vanaf vrijdag  een lang weekend Limburg van te maken. Daarnaast gaan ook een groot aantal Loilenaren voor een korter verblijf richting het zuiden van ons land.
Zondag 19 augustus vanaf 12.00 uur start de grote optocht door het centrum van het plaatsje Neer. Schuttersgilde Loil Vooruit start als nummer 388.
Meer informatie op: www.est2018.eu

Veltins-, ING- damesbeloftentoernooi en Sv. Loil O19 tegen Ajax O19 in Loil
De spelers van de Sv. Loil  herenselectie zijn inmiddels al weer aan het trainen. Zij nemen e vrijdag 24 augustus a.s. (aanvang 19.00 uur) en zondag 26 augustus (aanvang 12.00 uur) deel aan het Veltinstoernooi op de Loilse Korenakker.

Zaterdag 25 augustus is het ‘ladiesday’ op het Loilse sportpark. Niet alleen wordt dan het ING- damesbeloftentoernooi (aanvang 10.00 uur)gespeeld met deelnemende teams als FC. Eindhoven, Excelsior, Achilles ’29, FC. Köln en Bayern Leverkusen, maar neemt ons eigen Sv. Loil meisjes onder 19 team het op tegen de leeftijdsgenoten van Ajax Amsterdam.

Hawaïparty  voor iedereen met een groen-wit hart
Op zaterdagavond 25 augustus zijn alle leden, vrijwilligers en alle anderen die Sv. Loil een warm hart toedragen, vanaf 20.00 uur welkom op de Hawaïparty in en rond de Zomp.

 

Programma en route optocht Europees Schutterstreffen Leudal