Ik had me ingeschreven bij ING. (sponsor S.V. Loil) om deel te kunnen nemen aan een selectiedag (clinic) in Ede om uiteindelijk kans te maken voor ballenjongen bij de wedstrijd Nederland – Turkije. Deze clinic avond was al een unieke ervaring om te beleven. Ingedeeld in verschillende landenteams gingen we allerlei activiteiten doen. Hierbij werd gelet op snelheid, luisteren, balvaardigheid en samenwerking. Uiteindelijk werden er van elk land 2 geselecteerd als winnaars. Bij Rusland werd ik gekozen als winnaar, toevallig heb ik een Russische naam. Een mooie avond met champagne als afsluiting.

En dan 28 maart 2015 is het zover! Om 16.45 uur word ik samen met mijn vier gasten, die ik mee mocht nemen, ontvangen in de arenahal. Na een welkomstwoord gaan alle ballenjongens naar de kleedkamer, omkleden. Daarna groepsfoto´s maken, oefenen op het veld, uitleg vlag dragen naar de middenstip. Hierna binnen een persmoment met Ronald de Boer. We mochten vragen stellen aan hem en samen op de foto. Toen was het tijd van eten en drinken. Daarna gingen we weer naar beneden naar de spelerstunnel waar we de spelers binnen zagen komen en konden begroeten met een high five.

Igor Steenkamp 28-4-2015En dan ….. de wedstrijd, vlag dragen, opkomst spelers, volksliederen, afmars veld en de plaats nemen die je is toegewezen als ballenjongen, ik (achter het doel) bij Jasper Cillissen. Hij vraagt mij nog even de bal, geeft mij een handdruk/knipoog en zegt dat de bal goed is. (Kippenvel moment) Een spannende wedstrijd, met een oorverdovend publiek in een volle Arena. Na de wedstrijd een mooie afsluiting met zijn allen en Ronald de Boer, waarbij we een mooi Oranjeshirt met naam als aandenken kregen.

Een fantastische, onvergetelijke dag.

Een compliment voor alle begeleiders en organisatie van de ING.

 

Bedankt allemaal,

Igor Steenkamp