Op 13/14 april en 11 mei viert Schuttersgilde Loil-Vooruit haar honderd jarig bestaan met een grote sterrenmars, kringdag en jubileumfeest in een tent op het dorpsplein.

Op 12 mei wordt er afscheid genomen van het kerkgebouw in Loil, dan is er de laatste officiële viering in de kerk en zal het gebouw aan de eredienst worden onttrokken en daarna verkocht aan de inwoners van loil. Het zal dan onderdeel worden van de hele herinrichting van het “ hart van loil”.

Dis was aanleiding voor het schuttersgilde en de lokatieraad in Loil om samen met de Oudheidkundige Vereniging van Didam (OVD) een expositie samen te stellen over de historie van de kerk en het schuttersgilde. Tevens zijn er diverse attributen in bruikleen gekregen van het Liemers Museum uit Zevenaar.

Deze expositie zal worden opgesteld in de kerk en is tijdens de divers evenementen maar ook op andere momenten open en iedereen die daar interesse in heeft kan zich dan verdiepen in de historie van 2 mooie stukjes geschiedenis in Loil.

Het zal een chronologisch overzicht worden met vele foto’s vanuit het verleden en heden maar ook verschillende attributen zoals de schietschijf uit de laan en andere zaken zullen tentoon worden gesteld.  Ook zullen er bewegende beelden van kerkelijke activiteiten  en schuttersfeest te zien zijn. Ook is er vorig jaar november met enkele oud leden van het schuttersgilde een film opgenomen waarin zij verhalen vertellen over de historie. De première daarvan zal ook tijdens de expositie zijn.

De openingstijden van de expositie zijn:

Zaterdag 13 april van 19.30 tot 22.00 uur tijdens de sterrenmars en het verbroederingsbal

Zondag 14 april van 13.30 tot 16.30 tijdens de kringdag

Maandag 22 april  van 13.30 tot 16.30  2e paasdag

Zaterdag 27 april van 13.30 tot 16.30 tijdens het oranjefeest in loil

Zondag 28 april van 13.30 tot 16.30

Zondag 5 mei van 13.30 tot 16.30 uur

Zaterdag 11 mei  van 12.00 tot 20.00 uur tijdens het grote jubileumfeest van het schuttersgilde

Zondag 12 mei na de kerkdienst tot 14.30 uur als afsluiting van het kerkgebouw in Loil.

Loop gerust binnen en geniet van de oude beelden en haal samen met familie, vrienden, buren herinneringen op want iedereen heeft wel iets meegemaakt in de kerk of met het schuttersgilde.