GEFELICITEERD MET DE VRIJHEID

Het was donderdagmorgen 5 mei 2022 om 09.00 uur al erg gezellig in het Hart van Loil. De eerste woorden van burgemeester Harry de Vries van de gemeente Montferland richting alle aanwezigen waren: “Beste mensen, gefeliciteerd allemaal. Gefeliciteerd met jullie vrijheid.”

Kontaktraad Loil heeft op Bevrijdingsdag 5 mei 2022, in samenwerking met de gemeente Montferland, een bijzonder evenement georganiseerd. ‘Het ontbijt voor de Vrijheid.’ Een kleine honderd inwoners van Loil hadden zich voor deze speciale ochtendmaal aangemeld. Onder het genot van de geuren van een kop koffie, vers fruit en gebakken eitjes benadrukte burgemeester De Vries nog eens dat we onze vrijheid zeer moeten koesteren. Zeker als we ons realiseren dat er op slechts 1700 kilometer van ons vandaan er zich een vreselijk oorlogsdrama voltrekt.

We zijn blij dat we er even twee uurtjes bij stil hebben gestaan. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we volgend jaar op 5 mei weer de vrijheid vieren.

Een dankjewel aan de gemeente Montferland en de vrijwilligers van de Kontaktraad is hier zeker op zijn plaats. Het was weer groots georganiseerd.

Kontaktraad Loil