Vandaag, 3 april jl. organiseerden de Loilse verenigingen samen met de Kontaktraad een Paasvossenjacht. De uitnodiging voor deelname was beperkt tot de leerlingen van de Daltonbasisschool St. Jozef en de jeugdleden van de Loilse verenigingen. En dit bleek een juiste, want hierdoor deden er nu al meer dan 100 kinderen mee en bleef het ook in deze ‘Coronatijd’ beheersbaar.

Tussen half twee en drie uur konden de deelnemers bij 17 vossen een ei (natuurlijk van Pluimveebedrijf Vonk in Loil) verdienen. Onderweg moesten ze wel uitkijken voor de paashaas, want die probeerde  eieren van de deelnemers te roven. Als beloning konden de verdiende eieren achteraf  geruild worden voor chocolade eieren en was er een ijsje voor alle deelnemers bij cafetaria de Papegaai. De vossen ontvingen als bedankje voor het helpen een pakketje met ingrediënten voor een heerlijke eiersalade.

Het was, mede dankzij het mooie weer een geslaagde middag, waaraan iedereen veel plezier beleefde. Dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

Met de LEGOmasters, de Doe-map, de Vossenjacht en de uitzending van Hart van Loil TV op Eerste Paasdag was oud en jong wat wils en was het een geweldig ‘Loil in actie- weekend’.

Hieronder een aantal foto’s van de Loilse Paas- Vossenjacht, gemaakt door Lies Gerritsen.