Zondag 28 juni wordt de vierde Westernboerderij survival run gehouden in Loil en Greffelkamp. De organisatie, onder aanvoering van onze Loilse survivaltopper Peter Rutjes, is alweer enkele maanden  bezig met de voorbereidingen. De dag zorgt samen met de sfeermarkt van Amicitia voor een grote drukte op en rondom ons dorpsplein. De samenwerking met Amicitia is prima en is weer een voorbeeld van de manier waarop Loilse verenigingen de handen ineen slaan om een mooi evenement te organiseren.

Deelnemers

Het aantal deelnemers is dit jaar gestegen naar 850. Ze komen uit heel Nederland naar Loil toe.

Om opstoppingen op het parcours te voorkomen start om de paar minuten steeds een groep deelnemers. De laatsten zullen in de loop van middag vertrekken, zodat we rond 17.00 uur iedereen weer terug hebben in Loil. Kijk voor uw starttijd enkele dagen voor de 28e juni op de site van de survival www.survivalloil.nl

De inschrijving opende op 1 april jl. Twintig dagen later was het maximum aantal deelnemers al bereikt. Er zijn zeker mensen teleurgesteld. Wil je er volgend jaar zeker bij zijn: noteer alvast in de agenda dat in de eerste week van april moet inschrijven.

Vrijwilligers

Om de hele dag goed te kunnen laten verlopen, zorgen ruim 125 vrijwilligers voor de inschrijving, de tijdwaarneming, de catering, de begeleiding bij de hindernissen, de EHBO, het regelen van verkeer etc. Naast voldoende eten en drinken, mogen ze het herkenbare T-shirt, als blijk van dank, aan het eind van de dag houden.

Mocht u ook denken: dat vind ik heel leuk en ik wil ook wel een dag of dagdeel helpen (dat kan ook als je meeloopt, want dan plannen we je daarom heen), meld je dan alsnog aan via vrijwilligers@survivalrun.nl., want we kunnen altijd extra handjes gebruiken.

Het parcours van de Westernboerderijsurvivalrun

De run start op de Wehlseweg voor café-zaal Hendriks, dan gaat het via de Doesburgseweg, Loilderhofweg naar de Struisvogelboerderij, waar er allerlei mooie hindernissen dicht bij elkaar zijn. Hierna vervolgt het parcours zich via de Hoeveslag en de Oude Maatsestraat naar het water bij Baakman. Zoals gebruikelijk staan ook daar weer enkele spectaculaire (water)hindernissen bij elkaar. Vanaf het, misschien wel het mooiste stukje natuur van Loil, gaat het door het weiland naar de Bosslagstraat en de Groenestraat. Om vervolgens “binnendoor” via de Paltsweg en de Sommenweg te eindigen bij de mooie eindhindernis en te finishen op de Wehlseweg.

Aanmoedigen

Natuurlijk is het mogelijk om de sporters onderweg aan te moedigen. Dat kan fietsend langs het parcours (volg de borden), maar ook door mee te gaan met de paardentram van Belfjor, die van 11.00 tot 16.00 uur over het parcours rijdt. Instappen kan op het kruispunt Wehlseweg/Pastoor Indenstraat. Onderweg kan op 2 plaatsen worden uitgestapt om te kijken. Dit alles natuurlijk in combinatie met een bezoek aan de sfeermarkt van Amicitia om daar onder het genot van een drankje na te praten of de deelnemers op te wachten.

Sponsoren

De organisatie kan niet zonder sponsoren. Wij zijn onze sponsoren, van groot tot klein, dan ook zeer dankbaar voor hun bijdrage in materiële en/of financiële zin. U vindt hun advertenties in de speciale Survivalkrant die binnenkort bij u in de bus zal vallen. Wij bevelen deze bedrijven dan ook van harte bij u aan.

Ook bij voorbaat dank aan alle vrijwilligers, landeigenaren en iedereen die dit mooie sportieve evenement in Loil mede mogelijk maken.

Wij hopen op mooi weer en hebben dan alle vertrouwen dat een fantastisch festijn wordt op 28 juni a.s. in Loil. Tot dan.

Organisatie Westernboerderij Survivalrun Loil.