Stichting ’t Hart van Loil tekent voor overname kerk

Na gemeenschapsgebouw de Zomp neemt de stichting ’t Hart van Loil woensdag 15 mei ook de Loilse kerk en pastorie over. De ondertekening door een afgevaardigde van het bisdom en het stichtingsbestuur vindt woensdagavond plaats in de kerk. De ontvangst is om 20 uur in de pastorie.

Voorafgaand aan de ondertekening is er een woordje van Onne Heesen namens de regiegroep ‘t Hart van Loil, pastoor Jurgen Jansen en Sandra Bergevoet namens de parochie en Harm Peters van het stichtingsbestuur. “Daarbij kijken we onder andere even terug op de afscheidsviering van zondag en het verleden”, zegt Heesen. “Maar er wordt natuurlijk ook alvast vooruit gekeken naar de toekomst van het kerkgebouw en de activiteiten die er gaan plaatsvinden.”

Iedereen die belangstelling heeft, is uitgenodigd om bij ondertekening aanwezig te zijn. Zij worden om 20 uur in de pastorie ontvangen met koffie en thee. Na afloop van de ondertekening in de kerk is er in de pastorie bovendien nog een ‘borrel’ en wordt er door de aanwezigen getoost op de overname.