Buuv vraag het in de buurt

www.montferland.buuv.nu is online!

Wat is BUUV?

BUUV Montferland is een buurtmarktplaats voor en door bewoners. Het brengt mensen bij elkaar die kosteloos iets met en voor elkaar willen doen. Bijvoorbeeld een boodschap doen, een broek verstellen, een lampje vervangen of een dorpsgenoot af en toe naar het ziekenhuis rijden. Eigenlijk elkaar gewoon af en toe een handje helpen, dat wat u waarschijnlijk al best wel eens doet!

Waar gaat het om?

Bij BUUV gaat het om diensten die u als bewoners gemakkelijk voor elkaar kunt doen, zonder dat er direct iets tegenover staat. Denk daarbij aan voor elkaar koken, elkaar gezelschap houden, het uitlaten van de hond, een lift naar de dokter, een klusje in huis of hulp in de tuin. Iedereen heeft wel eens een vraag of zelf iets aan te bieden. Als BUUV hoeft u niet altijd klaar te staan. Af en toe helpen kan ook. Gewoon wanneer het uitkomt. Wat voor de één een kleine moeite is, is voor de ander juist van betekenis. Beter een goede BUUV dan een verre vriend!

Voor wie is BUUV?

Antwoord op de vraag voor wie BUUV, is simpel: voor iedereen in Loil ! Ouderen die niet stil willen zitten en hun kennis willen delen. Gezinnen die alleenstaanden uitnodigen om te komen eten. Nieuwe Nederlanders die wegwijs willen worden in het dorp. Creatievelingen die elkaar vinden om mooie dingen te maken. Iemand met groene vingers die graag tuiniert bij iemand die dat niet meer kan. Etc…

Wat is de gedachte achter BUUV?

Hulp vragen en bieden aan de buren was vroeger meer vanzelfsprekend dan het nu is. Zo is contact leggen niet voor iedereen even gemakkelijk.

Er zijn vele redenen te bedenken waarom het goed is om als mens een sociaal netwerk om je heen te hebben waarop je kunt terugvallen. BUUV helpt daarbij door als laagdrempelig platform eenvoudige vragen gerealiseerd te krijgen. Het is belangrijk dat mensen zo lang mogelijk mee kunnen doen in de samenleving en op een prettige manier in buurt kunnen blijven wonen. BUUV is het platform waarop bewoners zelf hulp kunnen bieden of vragen en zo in contact komen met buurtgenoten.

Wie is BUUV Montferland?

BUUV is een digitaal platform met Montferlandse bewoners achter en voor het scherm. Het BUUVteam bestaat uit Montferlandse betrokken buren en staat  klaar om waar nodig actief vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Bijvoorbeeld bij een spoedvraag of een meer specifieke vraag.

Deze betrokken buren zetten zich vrijwillig in voor BUUV door middel van het beheren van het digitale platform, het houden van spreekuren in de kernen en het promoten van BUUV.

BUUV Montferland is nog in ontwikkeling u kunt in contact komen met een medewerker van het BUUVteam door telefonisch contact op te nemen via t: 0316 29 28 27