De Stichtibinnenstebuutensurvivalng Sportieve Activiteiten Loil organiseert ook in 2016 weer de ‘binnen-survival’ en de inschrijving hiervoor is inmiddels weer geopend. Deze derde editie is een wedstrijd voor koppels.
Wij hebben Struisvogelboerderij Vrieswijk aan de Oudemaatsestraat 16 te Didam weer bereid gevonden om de schuur een aantal maanden om te toveren tot ‘survivalschuur’. Het evenement begint op zondag 24 januari om 13.00 uur met een spectaculaire toggle vanaf 14 meter hoogte. Daarna volgt het klimparcours. Hoe het klimparcours er precies uit komt te zien is nog een verrassing maar het zal onder andere bestaan uit zwaaitouwen, touwklimmen, indianenbruggen, klimtoestellen, luchtkussens, strobalen, containers, pakrekken, netten, buizen en apenhangen. Het is vergelijkbaar met een grote apenkooi.

Iedereen kan meedoen
Het parcours is zwaar maar moet voor iedereen met een beetje doorzettingsvermogen vanaf 10 jaar te doen zijn. Er wordt slechts enkele tientallen meters gerend.
Het doel is om met een team van 2 personen te starten tegen een ander team en dan zo snel mogelijk het parcours af te leggen. Elke 4 minuten starten er 2 teams. Heb je een team waar je graag de strijd tegen wilt aangaan, meldt dat dan bij de inschrijving. Vermeld je niets, dan wordt je door ons ingedeeld. Dus bedenk een teamnaam, houd de geboortedatum van je teammaatje bij de hand en schrijf je in via onze website www.survivalloil.nl. Op de pagina ‘buutenstebinnen’ vindt je de inschrijfbutton. Er is geen prijsuitreiking. De uitslagen komen in de loop van de week na de 24e op onze website te staan.
Inschrijven kan alleen per team van 2 personen. De kosten bedragen € 5,00 per persoon. Als je lid bent van de Survivalbond Nederland dan ontvang je hierop € 1,00 korting. Het inschrijfgeld wordt een week voor de wedstrijd automatisch afgeschreven bij degene die zich als eerste inschrijft van het team.

Voor de basisscholen
In de week na zondag 24 januari kan het parcours weer door de diverse basisscholen en het Liemers worden gebruikt. Ook verenigingen worden uitgenodigd om in die week het parcours onder onze begeleiding te gebruiken. Wil je jouw trainingsgroep of vereniging hiervoor aanmelden, stuur dan een mailtje naar info@survivalloil.nl.
Na deze week kan het parcours voor (survival)feestjes worden afgehuurd via de Struisvogelboerderij. Stuur hiervoor een mail naar info@struisvogelboerderij.nl.
De exacte starttijden voor zondag 24 januari zullen een week voor het evenement op onze site kenbaar worden gemaakt. De deelnemers kunnen zich daardoor op tijd melden bij de Struisvogelboerderij en ontvangen daarbij de waardebon voor hun gratis drankje. Er is een tent of ruimte om je om te kleden en er is een toilet aanwezig. Er is geen douche-gelegenheid.

Toeschouwers welkom
Kun je zelf niet meedoen om wat voor reden dan ook, kom dan gerust kijken en dat geldt ook voor de hele week als de scholen en verenigingen onze apenkooi bezoeken. Je bent van harte welkom. Het parcours wordt zo gebouwd dat iedereen alle deelnemers kan volgen gedurende bijna de gehele race. Het zal een spektakel worden om iedereen te zien ‘worstelen’ in de hindernissen. Daarnaast wordt gezorgd voor gezelligheid en is er (tegen betaling) catering aanwezig.
Tot 24 januari.

Stichting Sportieve Activiteiten Loil