Op vrijdagavond 10 april 2015 vond weer de Zwerfvuilactie plaats van de Gemeente Montferland. In afgelopen twee jaar werd deze actie in Loil georganiseerd door Frank Gies, namens de Vrolijke Drammers. Dit jaar heeft de Kontaktraad het initiatief genomen, immers het schoonhouden van ons dorp is in ons ieder belang.

Door de late aankondiging kon deze niet meer meegenomen worden in het maart nummer van de Kontaktraad, maar via de verenigingen en de elektronische media Facebook en Twitter, blijkt ook de Loilse bevolking te mobiliseren te zijn. Zo’n dertig vrijwilligers, onder wie een tiental kinderen, waren 10 april aanwezig om mee te helpen met heZwerfvuilactie 2015t opruimen van het zwerfvuil.

Gewapend met veiligheidshesjes, grijpers, handschoenen en vuilniszakken en onder het moto “hoe meer handen hoe lichter het werk”, werd het buitengebied onder handen genomen. Rond 20.00 uur was iedereen klaar met zijn/haar wijk en weer terug bij Hendriks. Het resultaat was een grote aanhanger met zwerfvuil.

Onder het genot van een consumptie of een ijsje werden aan de kinderen de diploma’s “Ik ben supporter van Schoon” uitgereikt.

Vrijwilligers bedankt voor jullie inzet, we hebben Loil weer een stukje (schoner) mooier gemaakt.