1 Januari a.s. eindigt het burgemeesterschap van Ina Leppink- Schuitema.  Met haar komst in 2005 leerde zij Loil kennen in een ‘Kennismakingstoer’. 28 november jl. kwam zij voor een ‘Afscheidstoer’ naar Loil. Hiervoor waren de besturen van de Loilse verenigingen en organisaties, de Loilse raadsleden en de Loilenaren die tijdens het burgemeesterschap van Ina Leppink- Schuitema zijn geridderd of de ‘Pluim van de burgemeester hebben ontvangen, uitgenodigd. Zij waren in groten getale aanwezig.
In een fotopresentatie, becommentarieerd door Hofleverancier Theo Bolder werden de activiteiten en projecten waarbij de burgemeester in de afgelopen 11 jaar in Loil betrokken is geweest in beeld gebracht.
Voordat dit gebeurde verraste de burgemeester iedereen, maar zeker Tonnie Rasing, door aan hem de ‘Pluim van de burgemeester’ uit te reiken. Dit voor de overtuigende wijze waarop Tonnie Clubheld is geworden.

Als cadeau werd de burgemeester het beeld ‘Samen Loil’ aangeboden voor haar bijdrage aan de leefbaarheid aan ons dorp. Daarnaast ontving zij een glossy met foto’s en teksten, zoals eerder gepresenteerd door Theo Bolder. De Loilse Kwazzelskruut en de bloemen ontbraken natuurlijk niet.

In haar afscheidswoord gaf de burgemeester aan heel blij te zijn met de aanwezigheid van zovelen en met plezier met Loil en de Loilenaren samen gewerkt te hebben.

De ‘Afscheidstoer’ werd afgesloten met het ‘Loils Volkslied’ door Desiré Wenting, Ernest Berendzen en Sjonnie Duis

De foto’s hieronder zijn gemaakt door Rosalien van Dulmen

 img_1549 img_1589 img_1591 img_1595 img_1599 img_1602 img_1608 img_1611 img_1623 img_1624 img_1625 img_1628