Hallo dorpsgenoten. De laatste maanden hebben we vooral te maken met activiteiten in ons dorp die niet doorgaan. Dat is natuurlijk zeer te begrijpen, maar tegelijkertijd ook zeer jammer. Nu kunnen we ‘bij de pakken neer gaan zitten’, maar daar worden we niet vrolijker van. Juist op dit moment is er extra behoefte aan een klein beetje ontspanning en vertier.

Enkele weken geleden appten een aantal Loilenaren met elkaar: “Er zijn toch voldoende activiteiten die nog wél georganiseerd kunnen worden?” Ze besloten om op 1 mei een uurtje te beeldbellen. Na dat uurtje lagen er een tiental ideeën op tafel. Omdat de plannen nog verder geconcretiseerd moesten worden, kunnen we nog niet echt diep op de ideeën ingaan. Wat doen we in ieder geval?

Pubquiz
Zaterdag 16 mei om 20.30 uur organiseren we een quiz. Een digitaal spel waar je heerlijk met je laptop op schoot, met het hele gezin aan kunt deelnemen. Wil je graag aan deze quiz meedoen, maar beschik je niet over een laptop, smartphone, iPad of stabiele internetverbinding, dan is er altijd wel iemand in je familie, buurt of vriendenkring waarbij je een uurtje kunt aanschuiven. Durf het te vragen. De eerste quiz gaat alleen over het dorp Loil. Vragen over vroeger en vragen over vandaag. Als het een succes wordt, hebben we voldoende vragen en onderwerpen om nog een aantal avonden te organiseren. Eerst maar eens kijken of dit een succes wordt. En natuurlijk ligt er voor de winnaar een leuk prijsje klaar.

Meer ideeën
Andere ideeën die op dit moment op haalbaarheid worden onderzocht zijn:

  • Dorpsradio of dorpsTV. Een wekelijkse uitzending vol met nieuwsfeiten, humor en historische beelden.
  • Aandacht voor de oudere dorpsgenoot. In overleg, en eventuele samenwerking, met SPOL verzorgen van een regelmatig fysiek doe-pakket, dat aan huis wordt bezorgd en opgehaald.

En zo staan er nog een tiental ideeën op de lijst.
We hebben voldoende plannen. Maar we gaan nu eerst concreet aan de slag. Onze doelstelling is om voor alle leeftijdsgroepen in ons dorps iets te organiseren. Jong, oud en er tussenin. Mocht je zeggen: “Hier wil ik ook iets voor betekenen, geeft dat dan door aan de Kontaktraad.” Er is werk genoeg.

Is het jullie ook opgevallen dat het ‘C’-woord helemaal niet in de tekst hierboven voorkomt? Zijn we het dan langzaam met zijn allen aan het verdrijven? Mooi hè. En nu volhouden. Blijf gezond en blijf een beetje op elkaar letten.

De Kontaktraad