Prijswinnares Doortje van Alst- Freriks

In het weekend van 23 mei is bij ruim 100 Loilenaren een Doe-map in de brievenbus gedaan. Deze map was gevuld met leuke puzzels, een prachtig verhaal, mooie foto’s met daaraan een vraag gekoppeld, en zo nog een paar leuke opdrachten. Er zijn erg veel positieve reacties en ook oplossingen/antwoorden op de ‘Doe-map’ binnengekomen. De juiste antwoorden op de vijf vragen waren:
1. Wat is de oplossing van de woordzoeker? Antwoord:Ook nu blijkt weer, Loil is een dorp waar pit in zit.
2.
Wat ontbreekt er op de luchtfoto? Antwoord:Parkeerplaats aan de Sommenweg.
3.
Wat was de naam van een zeer sluwe en hardnekkige stroper in Holthuizen? Antwoord:Jan Driet.
4.
Welke bekende Loilenaar verschijnt er uit de puzzel met het thema: “de jaren ’70 van de vorige eeuw”? Antwoord:Pastoor Groothuis.
5
In welke jaartallen zijn de drie foto’s gemaakt? Antwoorden: Sv Loil: 1966; Schuttersgilde: 1979 en Vrolijke Drammers:   1959

Uit de vele reacties zijn twee prijswinnaars naar voren gekomen. Dat zijn mevrouw Doortje van Alst- Freriks en Tonnie Buiting. Doortje heeft inmiddels een mooie bos bloemen ontvangen en Tonnie een goede fles wijn. Beiden waren erg verrast en spraken veel waardering uit voor het feit dat de Kontaktraad ook in deze speciale tijd iets voor de ouderen organiseert.
Toen we vertelden dat er een tweede ‘Doe-map’ in de maak is, die waarschijnlijk ergens in september zal worden rondgebracht, gaven zowel Doortje als Tonnie aan die map dan weer graag te willen ontvangen. Staat genoteerd!