Dinsdag 24 augustus a.s. komt Omroep Gelderland naar Loil voor de live-uitzending van het programma ‘Zomer in Gelderland’. De rechtstreeks uitzending begint om 18.15 uur.
Gedurende de dag worden enkele kenmerkende dingen in Loil gefilmd en worden enkele mensen geïnterviewd. Dit wordt dan in de uitzending getoond.
Ook in de radio- uitzendingen van Omroep Gelderland van die dag zal regelmatig contact met Loil worden gelegd.

Wil je erbij zijn? Meld je aan!

In verband met corona, is de opzet van Zomer in Gelderland dit jaar anders dan voorgaande jaren. De gebruikelijke parade van verenigingen is bijvoorbeeld vervallen. Op de tribune is plek voor 150 personen, die zich vooraf moeten aanmelden via de link https://www.gld.nl/zig-aanmelden-py73t9wn. Dit kan ook via de QR- code op deze pagina.
Mocht het maximale aantal bezoekers zijn bereikt dan geldt hier: ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt.’

Opdracht

Loil heeft als opdracht gekregen om een decor te bouwen van een carnavalswagen met als thema Schuttersfeest” en “Op de tribunes zien we zoveel mogelijk steken en stropdassen” te tonen.
Buiten dit decor en de tribune komen op het Loilse kerkplein een groot beeldscherm en een stormbaan te staan.

Naast de decor- en tribuneopdracht moeten een team voor op het kerkplein en 9 thuisteams tijdens de uitzending een aantal opdrachten voltooien. De thuisteams staan via internet en het grote beeldscherm rechtstreeks in verbinding met het kerkplein. Zij moeten bijvoorbeeld op afroep bepaalde voorwerpen op het scherm tonen. Voor het team op het kerkplein staan onder andere een stormbaanrace en, het verzamelen van puzzelstukken op het programma.

Oproep:

  • aan alle Loilenaren: hang op 24 augustus allemaal de Schuttersvlag en/of Drammersvlag uit;
  • aan de bezoekers op de tribune: trek carnavals- of schutterskleding aan, maar in ieder geval een steek en/of stropdas.

De organisatie,

Edwin, Peter, Martin, Simone, Maarten, Femke, Jeroen, Margreet, Tonnie, Rob, Heidy en Betsie